Karobová čokoláda | Prameny zdraví

Karobová čokoláda

sójové mléko ochucené 1 š (1 š = 1,4 dl), karobový prášek 5 pl, med 1–1,5 pl, vanilkový cukr 2 čl, olej sezamový 1,5 pl

Karobová čokoláda

Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry | Typ článku: Recepty

Sójové mléko uvedeme do varu. Po zavaření přidáme ostatní suroviny, vymícháme na hladko a uložíme v chladu. Po zchladnutí znovu vymícháme a můžeme natírat na celozrnný chléb nebo používat podle vlastního uvážení. Chléb můžeme ozdobit nasekanými mandlemi a kolečky banánu.

Pomazánka je vhodná na chléb nebo na ochucení kaší či müsli. Její výhodou je pozitivní zdravotní vliv karobu a nízký obsah tuku.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 8 630 Datum: 8. 7. 2009