Jáhlové šišky | Prameny zdraví

Jáhlové šišky

1 a ½ šálku uvařených jáhel, špetka solí, ¾ šálku kukuřičné polohrubé mouky, 4 pol. lžíce kukuřičného škobu, 2 pol. lžíce hnědého cukru

Jáhlové šišky

Rubrika: Moučná jídla, kaše, těstoviny - sladké | Typ článku: Recepty

Uvařené a vychladlé jáhly rozmixujeme, smícháme s kukuřičnou moukou, cukrem a kukuřičným škrobem. Přidáme 1 lžíci vody a vypracujeme tuhé těsto.

Do středně velkého hrnce dáme vařit vodu. Z těsta tvoříme malé úzké šišky, které vkládáme do vroucí vody. Jakmile vyplavou na povrch, ihned je vyjímáme, aby se nerozvařily. Po vyjmutí je můžeme posypat mletým mákem s cukrem, mletými ořechy s cukrem anebo pokapat javorovým sirupem.

Poznámka kuchaře: Šišky můžeme po uvaření opéct na oleji s trochou sirupu, čímž získají jemně karamelovou chuť.

Z knihy Hneď to bude, anjelik

Počet přečtení: 3 646 Datum: 1. 11. 2013