Jablkový kynutý koláč s ořechy | Prameny zdraví

Jablkový kynutý koláč s ořechy

350 g celozrnné pšeničné mouky, 50 g hladké sójové mouky plnotučné, 4 polévkové lžíce olivového oleje za studena lisovaného, 1 polévková lžíce medu, 250 ml vody nebo sójového mléka, 1/2 kostky droždí, 2 hrsti sekaných vlašských ořechů, asi 1 kg oloupaných nahrubo nastrouhaných jablek

Jablkový kynutý koláč s ořechy

Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty

Připravíme těsto řidší než na buchty. Po hodinovém kynutí těsto rozprostřeme mokrýma rukama na plech vymazaný olivovým olejem. Necháme opět asi čtvrt hodiny kynout, povrch hustě posypeme ořechy a pokryjeme vyšší vrstvou strouhaných jablek. Kdo snese, posype jemně skořicí. Pečeme zhruba půl hodiny.

Kdo si myslí, že potřebuje koláč sladší, posype povrch těsta vanilkovým cukrem a pak teprve navrství jablka.

Počet přečtení: 3 552 Datum: 15. 6. 2012