Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Ljuba koláč s tofu

mouka celozrnná špaldová jemně mletá 1 š, dětská krupička 1 š, cukr přírodní 1/2 š, kypřící prášek (bez fosfátů) 1,5 čl, sůl 1/3 čl, Všechny suroviny dobře promícháme na stejnorodou sypkou směs a rozdělíme na 3 části., jablka (šťavnatá) 700g, tofu 1 kostka 200 g, med 2 pl, skořicový cukr 1 sáček
|
Typ článku: Recepty

Nastrouháme jablka (na slzičky) a tofu (na jemném struhadle), osladíme a ochutíme, promícháme a rozdělíme na 2 části. Vymastíme okrouhlý plech (průměr 26 cm). Postupně vrstvíme sypkou směs, jablkovou náplň, sypkou směs, jablkovou náplň, sypkou směs (jablkovou náplň neutláčet, pouze volně položit a prsty rozložit po celé ploše).

rostlinné máslo přibližně 80 g, max. 100 g

Na poslední vrstvu sypké směsi uložíme tenké plátky rostlinného másla, nebo je rovnoměrně nastrouháme přes celou plochu (dobře zchlazené máslo vyndáme z kelímku tak, že je ponoříme na několik sekund do horké vody). Takto připravený koláč pečeme ve vyhřáté troubě asi 40–50 minut.

Netradičně připravovaný moučník (bez vypracování těsta) zaujme svou jednoduchostí, ale také chutí.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 4977
Datum: 27. 8. 2009