Indické brambory | Prameny zdraví

Indické brambory

4–5 středně velkých brambor, 1/4 šálků vody, 1/2 čl hořčičného semínka, 1 nakrájená cibule, 1 zelená paprika, nakrájená, 1 čl kurkumy, 1/4 čl mletého koriandru, 1 pl citronové šťávy

Indické brambory

Rubrika: Jídla z brambor | Typ článku: Recepty

Uvařte brambory v hrnci pod pokličkou, použijte při tom jenom malé množství vody. Vařte je tak dlouho, až změknou, neměly by ale být příliš měkké. Vyjměte je z vody a nechte vychladnout. Oloupejte je a nakrájejte na velké kusy. Pak je odložte stranou. Do velké pánve vlijte čtvrt šálku vody. Přidejte hořčičné semínko a na středním plameni vařte asi 5 minut. Pak přidejte cibuli a zelenou papriku a vařte je, až změknou (asi 10 minut). Přidejte kurkumu a koriandr a dobře promíchejte. Přidejte nakrájené brambory a 2 polévkové lžíce vody.

Dobře promíchejte a za častého míchání vařte asi 10 minut na mírném plameni. Odstavte a vmíchejte citronovou šťávu. Servírujte.

Toto jídlo můžete podávat teplé i za studena, záleží jen na vás. Jedná se o indický recept, proto je nejlépe podávat bhaji brambory s dalšími indickými ingrediencemi, jako jsou rýže, zeleninové kari nebo pšeničné placky (čapátí).

Počet přečtení: 3 842 Datum: 18. 1. 2009