Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Hustý těstovinový guláš

cibule 1 ks, olej slunečnicový 1 pl, směs na těstoviny, (bazalka, dobromysl,, tymián, šalvěj, pažitka) 1,5 čl, solčanka 1 čl, paprika mletá 2 čl, shoyou – sójová omáčka 1 pl, voda 8 š, celozrnné špaldové mušličky 2,5 š (1 š = 1,4 dl), květák 150 g, mrkev 100 g, uzené tofu 1/2 –1 kostka, sůl 1 čl, česnek 3–4 stroužky, sójové mléko 1 š, petrželová nať na ozdobu

Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme koření a po zamíchání mleté papriky ihned zalijeme vodou. Do vařící tekutiny vložíme těstoviny, květák rozebraný na růžičky a mrkev nakrájenou na půlkolečka a vaříme asi 20 minut. Během varu přidáme na kostičky nakrájené tofu. Nakonec dochutíme, přidáme sójové mléko a povaříme asi 5 minut (podle potřeby dolijeme trochu vody).

Podáváme v hlubokých talířích ozdobené nasekanou petrželovou natí a s celozrnným chlebem.

Guláš je nezahuštěný, přesto dostatečně hustý k podání jako hlavní chod jednoduchého a rychlého oběda.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 5795
Datum: 18. 10. 2010