Hrníčková bábovka bez cholesterolu | Prameny zdraví

Hrníčková bábovka bez cholesterolu

1 hrnek (1/4 l) celozrnné mouky pšeničné, 1 hrnek mouky polohrubé, asi 2/3 hrnku nerafinovaného cukru, 1 hrnek sójového mléka, slabý 1/2 hrnek olivového oleje, 2 bílky, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 1 vrchovatá lžíce karobu nebo 2 velké hrsti nasekaných vlašských ořechů

Hrníčková bábovka bez cholesterolu

Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty

Vše kromě karobu smícháme dohromady. Do olejem vymazané a celozrnnou moukou vysypané bábovkové formy navrstvíme polovinu těsta. Zbytek obarvíme karobem a doplníme formu. Pak opatrně vařečkou promícháme, abychom dosáhli mramorování.

Pečeme asi 1 hodinu. Špejlí se přesvědčíme, že je bábovka propečená. Bábovku vyklopíme asi 5 minut po vytažení z trouby. Místo karobu můžeme do celého těsta zamíchat ořechy.

Počet přečtení: 5 122 Datum: 21. 9. 2012