Bábovka z celozrnné mouky | Prameny zdraví

Bábovka z celozrnné mouky

1 šálek (přibližně 1,8 dl) celozrnné mouky, ½ šálku hladké sójové mouky, ½ šálku přírodního cukru, 2 vaječné bílky, 1 šálek sójového mléka, 3 pol. lžíce oleje, 1 vanilkový cukr, ½ sáčku prášku do pečiva, ¼ šálku rozinek, tuk na vymaštění a mouka na vysypání formy

Bábovka z celozrnné mouky

Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty

Vaječné bílky s cukrem našleháme do pěny, přidáme do mísy k ostatním přísadám a umícháme hladké těsto. Nakonec vmícháme rozinky.

Formu na bábovky vymastíme a vysypeme moukou, vlijeme do ní těsto a zvolna pečeme ve vyhřáté troubě při mírné teplotě asi 40 minut.

Z knihy H. Diehla, A. Ludingtonové a P. Pribiše Síla zdraví. Vydalo nakladatelství Advent-Orion.

Počet přečtení: 5 572 Datum: 27. 11. 2020