Cukrovka | Prameny zdraví

Cukrovka

Spánek a cukrovka

Již dávno se ví, že nedostatek spánku, ale také jeho nadbytek, přispívá ke zvýšenému riziku infarktu myokardu, mozkové mrtvice, i …

Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

Sbohem, cukrovko

Dr. Wes Youngberg, zakladatel organizace Youngberg Lifestyle and Nutritional Medicine v kalifornské Temecule, zkombinoval ve své …

Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Články

Riziko cukrovky snižuje zelená listová zelenina

Britská meta-analýza šesti prospektivních kohortních studií měla za úkol zkoumat nezávislé prospěšné účinky příjmu ovoce a …

Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

Studenti medicíny bojují proti diabetu

Světový den diabetu připadá dle Světové zdravotnické organizace (WHO) na 14. listopadu, což je den narození objevitele inzulinu …

Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Články

Diabetikům prospěje omezení soli

Valná část rizika kardiovaskulárních onemocnění u diabetika je spojena s vysokým krevním tlakem - hypertenzí. Vědci nyní provedli …

Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

Škodlivost kofoly

Řešíme s manželkou škodlivost kofoly (či koly) bez cukru, nechce ji kupovat, že jí prý rozbije inzulín a dostane cukrovku. Chci se …

Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Poradna výživy

Konzumace zelené listové zeleniny snižuje riziko cukrovky

Britská metaanalýza šesti prospektivních studií se zabývala nezávislými prospěšnými účinky příjmu ovoce a zeleniny v souvislosti s …

Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

Konzumace masa přímo souvisí s rizikem cukrovky

Vzhledem k tomu, že sacharidy (cukry) vykazují tendenci zvyšovat hladinu krevního cukru, mnozí se domnívají, že cestou k prevenci …

Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

Diabetici mají zvýšené riziko některých druhů rakoviny

Zpráva publikovaná současně Americkou společností pro cukrovku (American Diabetes Association) a Americkou společností pro …

Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

Konzumace celého zrna je výbornou prevencí cukrovky

Článek publikovaný v časopise Archives of Internal Medicine dokumentoval skutečnost, že konzumace celozrnných obilovin významně …

Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie
1 2 3 4 5 614