Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Cuketa na kopru s bramborami a bílými fazolemi

olej 3 pl, cibule zelená 5 ks, cuketa 750 g, kopr 1 hrst, voda 0,8 lit, brambory 5 velkých, solčanka 2 čl, sůl 1 čl, sójové mléko 3 dl , kukuřičná mouka hladká 5 pl, uvařené bílé fazole 500 g, citron na ochucení, sůl podle potřeby, rostlinné máslo 1 pl
|
Typ článku: Recepty

Nakrájenou cibulku podusíme na oleji a přidáme na čtvrtkolečka nakrájenou cuketu a posekaný kopr. Po chvilce dušení zalijeme vodou a přidáme na kostky nakrájené brambory. Ochutíme a dusíme asi 20 minut (až budou brambory měkké). V sójovém mléku zamícháme kukuřičnou mouku a vmícháme do jídla. Po 10 minutách pomalého varu (za občasného míchání) dochutíme, přimícháme uvařené fazole a zjemníme rostlinným máslem.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 3786
Datum: 4. 9. 2009