Celozrnné palačinky | Prameny zdraví

Celozrnné palačinky

2 hrnky sójového mléka, 1 hrnek špaldové celozrnné mouky, 1 vaječný bílek, 4 polévkové lžíce oleje, 1/2 čaj. lžičky mořské soli, 1 čaj. lžička vanilinového cukru

Celozrnné palačinky

Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty

Všechny suroviny smícháme dohromady na hladkou směs. Teflonovou pánev nemusíme mastit, stačí olej, který jsme přidali do těsta. Pánev ohřejeme a nalijeme na ni tenkou vrstvu těsta. Rovnoměrně ji rozlijeme po dně. Když je povrch palačinky suchý (ztuhlý), je ta správná chvíle, abychom ji obrátili pomocí tenké obracečky. Asi za minutu je palačinka upečená, vyklopíme ji na talíř a postup zopakujeme.

Podáváme plněné podle vlastní chuti a fantazie.

Z knihy Igora Bukovského a Pavola Liptáka Hned to bude. Vydalo Nakladatelství Slovart.

Počet přečtení: 6 589 Datum: 8. 11. 2013