Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Caesar salát s restovaným tempehem

1 celozrnná houska, den stará, olivový olej, ½ balení smaženého tempehu (100 g), grilovací koření, 3 lžíce sójového jogurtu, 1 lžíce hořčice s fruktózou, ½ stroužku česneku, ½ římského salátu, hrst cherry rajčátek, mořská sůl, mletý pepř, pažitka
Rubrika: Saláty
|
Typ článku: Recepty

Na veganský parmazán: několik kešu oříšků, 1 lžička lahůdkového droždí, ½ lžičky sušeného česneku

Housku nakrájíme na kostičky. Vložíme na plech a pečeme nasucho 5-10 minut při 170 oC. Vyjmeme z trouby, lehce pokapeme olejem a pečeme dozlatova dalších 5 minut.

Tempeh nakrájíme na menší kousky a lehce opražíme na pánvi. Ke konci posypeme grilovacím kořením. – Suroviny na veganský parmazán umeleme v mixéru.

Jogurt rozmícháme s hořčicí a utřeným česnekem ve větší míse. Přidáme nahrubo nakrájený římský salát, rozpůlená rajčátka, osolíme, opepříme a zamícháme. Zlehka vmícháme 2/3 krutonů a tempehu.

Naložíme na talíř, posypeme zbývajícími krutony, tempehem, nasekanou pažitkou a parmazánem.

Veganská verze oblíbeného salátu s cherry rajčátky a krutonky. Tato kombinace mě nikdy neomrzela, nejlepší je však v létě jako lehký a chutný oběd.

Ze Zeleninové kuchařky autora Petra Klímy. Vydalo nakladatelství Smart Press.

Počet přečtení: 1449
Datum: 27. 9. 2019