Bramborové kotletky s celerem | Prameny zdraví

Bramborové kotletky s celerem

olej 1 pl, celer nastrouhaný najemno 1 š, cibule 1 ks nakrájet, paprika červená 1/2 ks nakrájet na drobné kostičky, kmín drcený 1,5 čl, brambory 3 velké uvařené ve slupce a nastrouhané (slzičky), sůl 1/3 čl, nasekaná petrželka 1 pl, sójová omáčka, solčanka nebo sůl na ochucení v případě potřeby

Bramborové kotletky s celerem

Rubrika: Jídla z brambor | Typ článku: Recepty

Na oleji podusíme celer, cibuli a červenou papriku, to vše ochucené kmínem. Dusíme asi 10 minut za občasného promíchání. Potom přidáme další suroviny a podle potřeby dochutíme. Suroviny zamícháme a za pomoci polévkové lžíce klademe hmotu na pánev s olejem, kde kotletky opečeme z obou stran. Obracíme je opatrně, aby se nerozpadly.

Bramborové kotletky podáváme jako přílohu k zeleninovým jídlům, jako součást hlavního jídla nebo samostatně.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 4 925 Datum: 8. 11. 2010