Bramboráky | Prameny zdraví

Bramboráky

1/2 nastrouhané syrové cibule, 2 nastrouhané velké brambory (není bezpodmínečně nutné je škrábat, stačí je pořádně očistit), 4 pl celozrnné pšeničné mouky, 2 pl vody, 2 pl nasekané petrželové natě

Bramboráky

Rubrika: Jídla z brambor | Typ článku: Recepty

Všechny ingredience promíchejte v míse. Rozehřejte pánev s nepřilnavým povrchem a klaďte na ni lžící v jednotlivých kopečcích lívancovou směs. Pečte asi 8–10 minut z jedné strany, pak otočte a pečte dalších 5–8 minut z druhé strany.

Můžete podávat s jablečnou šťávou, kečupem nebo nějakou omáčkou. Pánev je případně možné před použitím vytřít malým množstvím oleje.

Počet přečtení: 3 953 Datum: 18. 1. 2009