BIO | Prameny zdraví

BIO

Je bioovoce sladší?

Zatím nebyl proveden výzkum, který by srovnával obsah cukru v bioovoci a v konvenčním ovoci. Sladká chuť, tedy obsah cukru, záleží …

Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy

Je biozelenina větší?

Biozelenina může být větší i menší. Rozhodné neplatí názor, že biozelenina může být opravdu bio, jen když je ošklivá a malá. Její …

Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy

V čem se liší biozelenina a bioovoce od konvenčního?

Ve způsobu pěstování. Při pěstování běžné zeleniny se používá velké množství syntetických hnojiv a pesticidů. Každý rok je na …

Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy

Existuje biomed?

Biomed existuje, avšak zdaleka ne každý med je bio, jak si nemalá část spotřebitelů myslí. Na českém trhu je zatím k dostání pouze …

Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy

Jak se liší biovejce od vajec konvenčních a domácích?

Biovejce se liší od konvenčních ve způsobu, kterým byly vyprodukovány. Zásadní rozdíl je v životních podmínkách nosnic (např. …

Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy

Čím se liší biomaso od konvenčního masa?

Liší se především život zvířat, z nichž biomaso pochází. Aby mohlo být maso certifikováno jako BIO, musí být zvířata chována, …

Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy

Může existovat biomargarín?

Ano, může. Na rozdíl od běžného margarínu však nesmí být vyrobený pomoci chemické modifikace tuků a olejů. Nesmí obsahovat …

Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy

Čím se liší panenský bio olej od konvenčního a proč je 3-4x dražší?

Běžné oleje se získávají ze semen za použití chemických rozpouštědel a při vysoké teplotě. Tím se ničí vzácné výživné látky. Při …

Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy

Čím jsou zahušťovány biojogurty?

Jogurt je mléčný výrobek, který má přirozeně řídkou konzistenci, avšak češti spotřebitelé jsou zvykli na husté krémové jogurty. …

Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy

Jak je zajištěna trvanlivost biomléka?

Pasterací – tj. krátkodobým zahřátím mléka na vyšší teplotu, čímž jsou hubeny zárodky či možní původci chorob. Čím vyšší je …

Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy
1 2 3 4 5 6 79