Je bioovoce sladší?
Zatím nebyl proveden výzkum, který by srovnával obsah cukru v bioovoci a v konvenčním ovoci. Sladká chuť, tedy obsah cukru, záleží …
Zatím nebyl proveden výzkum, který by srovnával obsah cukru v bioovoci a v konvenčním ovoci. Sladká chuť, tedy obsah cukru, záleží …
Biozelenina může být větší i menší. Rozhodné neplatí názor, že biozelenina může být opravdu bio, jen když je ošklivá a malá. Její …
Ve způsobu pěstování. Při pěstování běžné zeleniny se používá velké množství syntetických hnojiv a pesticidů. Každý rok je na …
Biomed existuje, avšak zdaleka ne každý med je bio, jak si nemalá část spotřebitelů myslí. Na českém trhu je zatím k dostání pouze …
Biovejce se liší od konvenčních ve způsobu, kterým byly vyprodukovány. Zásadní rozdíl je v životních podmínkách nosnic (např. …
Liší se především život zvířat, z nichž biomaso pochází. Aby mohlo být maso certifikováno jako BIO, musí být zvířata chována, …
Ano, může. Na rozdíl od běžného margarínu však nesmí být vyrobený pomoci chemické modifikace tuků a olejů. Nesmí obsahovat …
Běžné oleje se získávají ze semen za použití chemických rozpouštědel a při vysoké teplotě. Tím se ničí vzácné výživné látky. Při …
Jogurt je mléčný výrobek, který má přirozeně řídkou konzistenci, avšak češti spotřebitelé jsou zvykli na husté krémové jogurty. …
Pasterací – tj. krátkodobým zahřátím mléka na vyšší teplotu, čímž jsou hubeny zárodky či možní původci chorob. Čím vyšší je …