Bezmasý salát Caesar | Prameny zdraví

Bezmasý salát Caesar

Veganská verze oblíbeného salátu s celozrnnými krutonky.

Bezmasý salát Caesar

Rubrika: Saláty | Typ článku: Recepty

1 ks římského salátu, 200 g cherry rajčátek, 1 ks seitanu speciál, 5 krajíců celozrnného žitného chleba, 400 g sójový jogurt, 2 pl hořčice s fruktózou, 2 pl sójové omáčky, 4 pl olivového oleje, 1 pl polévkové směsi

Chléb nakrájíme na kostičky. Vložíme na plech a pečeme na sucho 10 minut na 170 stupňů. Vyjmeme z trouby, posypeme polévkovou směsí, polijeme částí oleje a pečeme do zlatova dalších 15 minut.

Seitan nakrájíme na menší kousky, polijeme sójovou omáčkou, druhou částí oleje a taky pečeme 20 minut. Obě suroviny necháme důkladně vychladnout.

Římský salát nakrájíme nahrubo, rajčátka na půlky. Jogurt rozmíchám s hořčicí. Vše spojíme dohromady. Salát servírujeme na hlubokém talíři posypaný seitanem a krutony.

Dobrou chuť přeje Petr Klíma, viz: http://greenwayfood.blogspot.cz/

Počet přečtení: 2 898 Datum: 8. 1. 2016