Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Asijské rizoto s mořskou řasou

Rychlé a chutné zeleninové rizotko z tříbarevné rýže s mořskou řasou wakame a sójovou omáčkou.
|
Typ článku: Recepty

400 g tříbarevné rýže, 50 g mořské řasy wakame, 1ks větší mrkve, 1 ks žluté papriky, 1 ks červené cibule, 1 čl koření 5 vůní (asijská směs), 4 pl sójové omáčky Tamari, jarní cibulka

Propláchnutou rýži zalijeme 2 a ½ násobným množství vody, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 35 minut. Nakonec odstavíme a necháme dojít pod pokličkou. Řasu namočíme na 15 minut, vaříme 15 minut od doby varu.

Na pánev s rozehřátým olejem vložíme nakrájenou cibuli a krátce osmahneme. Přidáme na menší kostky nakrájenou mrkev, papriku, koření a opět krátce osmažíme. Zalijeme omáčkou a krátce podusíme. Na pánev přisypeme uvařenou rýži, nakrájenou řasu a vše důkladně promícháme.

Můžeme ihned servírovat posypané nakrájenou jarní cibulkou. Rizoto můžeme obohatit brokolicí a sezamovými semínky.

http://www.countrylife.cz/ryze-tribarevna-natural-500-g-bio-country-life

http://www.countrylife.cz/morske-rasy-wakame-100-g-muso

http://www.countrylife.cz/tamari-sojova-omacka-200-ml-bio-country-life

Dobrou chuť přeje Petr Klíma, viz: http://greenwayfood.blogspot.cz/

Počet přečtení: 4780
Datum: 1. 1. 2016