Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Zelné závitky plněné

1 menší hlávka zelí, 1 š uvařené pšenice, 3 pl oleje, 1 1/2 š míchané mražené zeleniny (kukuřice, hrášek, kapie), 4 stroužky česneku, 1 čl solčanky, 1/2 lž soli, 1/2 čl zázvoru
|
Typ článku: Recepty

Zelí krátce uvaříme v páře, opatrně odebereme 6 listů a silnější části listů naklepeme. Pšenici s olejem rozmixujeme nahladko a smícháme se zeleninovou směsí a kořením. Tuto směs rozdělíme na 6 částí a uložíme do středu zelných listů; okraje listů zahneme směrem dovnitř a svineme do závitků.

Těstíčko: 1 pl lněného semínka, 4 pl teplé vody, 3/4 š vody, 4 pl hladké mouky, 1/2 lž soli, 1/2 čl majoránky, mouka na obalení, olej na smažení

Lněné semínko namočíme ve 4 pl vody a necháme stát 15 minut. Smícháme s následujícími čtyřmi ingrediencemi. Závitky obalíme v hladké mouce a v připraveném těstíčku a vkládáme do rozpáleného oleje. Pomalu z obou stran osmažíme. Při podávání můžeme jeden závitek podat celý a druhý příčně rozříznout tak, aby bylo vidět barevnou náplň.

Zelný závitek můžeme připravit také plněný bramborovou náplní, obalený a osmažený.

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 3013
Datum: 25. 1. 2009