Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Zelí plněné ořechovou směsí

1 středně velké zelí u košťálu nakrojíme a vaříme v mírně osolené vodě 10 minut (tak, aby zelí bylo celé ponořené ve vodě). Vrchních 8-10 listů opatrně odebereme, roztáhneme je na stole a silné části mírně naklepeme.
|
Typ článku: Recepty

1 pl oleje, 3/4 š nakrájené cibule, 1 1/2 š mletých vlašských ořechů, 1 kostka droždí, 1/2 čl drceného kmínu, 1 čl mleté papriky, 1 čl majoránky, 5-6 stroužků česneku, 2 čl jemně mleté solčanky, 2 1/2-3 š uvařené rýže natural, sůl podle potřeby

Na oleji osmažíme cibuli, přidáme droždí, smažíme do zhoustnutí, přidáme pomleté ořechy, kmín, po chvíli zasypeme mletou paprikou a zalijeme trochou vody. Odstavíme, přidáme majoránku, sůl, česnek, solčanku a uvařenou rýži. Dobře smícháme a náplň rozdělíme podle počtu zelných listů. Listy srolujeme tak, aby náplň během dušení nevypadla.

1 pl oleje, 1/2 š nakrájené cibule, 4 š zbylého, na proužky pokrájeného zelí, 1 čl mleté papriky, 1 čl soli, 4 š vody nebo vývaru ze zelí, 1 š drobně nasekaného kyselého zelí, 2 pl hrubé mouky

Na oleji osmažíme cibuli a přidáme zelí, společně restujeme, zaprášíme mletou paprikou a zalijeme vodou. Osolíme, přidáme kyselé zelí a navrch položíme zavinuté zelné listy. Dusíme pod pokličkou asi 15-20 minut. Potom závitky vložíme na plech a ve vyhřáté troubě zapečeme (asi 15 minut). Zelí na stálého míchání zahustíme moukou, necháme 5 minut povařit a dochutíme. Závitky podáváme polité dušeným zelím.

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 2057
Datum: 25. 1. 2009