Zeleninový pilaf s tofu a pšeničným bulgurem (nebo pohankou, rýží, jáhlami či jinou přílohou) | Prameny zdraví

Zeleninový pilaf s tofu a pšeničným bulgurem (nebo pohankou, rýží, jáhlami či jinou přílohou)

olej 2 pl, cibule mladá s natí (může být i suchá) 2–3 ks, mrkev velká 1 ks, zelí bílé nastrouhané (slzičky) 1,5 š, kapie červená nebo žlutá 1/2 ks, tofu bílé –3/4 kostky, zeleninový bujón kostky, lahůdkové droždí 3 PL (podle chuti i víc), shoyu – sójová omáčka 1–2 pl, bazalka 1/3 –čl, voda 2,5 š, olej olivový 2 pl

Zeleninový pilaf s tofu a pšeničným bulgurem (nebo pohankou, rýží, jáhlami či jinou přílohou)

Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Na oleji krátce podusíme nakrájenou cibulku, přidáme nastrouhanou mrkev a zelí (na struhadle na slzičky) a na malé kostičky nakrájenou papriku. Bez podlití a za občasného promíchání dusíme asi 10 minut. Přidáme na slzičky nastrouhané tofu, ochutíme a zalijeme vodou. Pod pokličkou dusíme ještě asi 10 minut, nezahušťujeme. Po odstavení zamícháme olivový olej. Při podávání přelijeme touto dušenou zeleninou uvařený pšeničný bulgur (případně jinou uvařenou obilovinu – celozrnnou rýži, pohanku, jáhly apod.).

Toto jídlo je univerzální svým využitím od konzumace s chlebem, přes kombinaci s uvařenou obilovinou až po zapékaná jídla. Je lehké a má příjemnou chuť.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 4 828 Datum: 18. 7. 2010