Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Zeleninový nákyp s kuskusem

cibule nakrájená š (1 š = 2 dl), olej slunečnicový 1 pl, voda 1 pl, zelenina kořenová a hrášek 2 š, voda 3 š, solčanka 2 čl, česnekový prášek 2 čl, kurkuma 2 čl, bazalka 1/2 čl, shoyou – sójová omáčka 2 čl, sójové mléko 3/4 š, kuskus celozrnný 7 pl, olej na vymaštění, strouhanka na vysypání, sojanéza nebo zálivka 4 pl
|
Typ článku: Recepty

Cibuli podusíme na oleji a vodě. Přidáme zeleninu, chvíli podusíme, zalijeme vodou a ochutíme. Dusíme do změknutí. Pak přidáme sójové mléko a kuskus a za občasného míchání vaříme asi 8 minut. Potom dochutíme a necháme pod pokličkou asi 10 minut stát. Jídlo vylijeme do olejem vymaštěné a strouhankou vysypané formy, povrch uhladíme, přelijeme sojanézou a pečeme asi 20 minut ve vyhřáté troubě. Podáváme posypané čerstvou nasekanou petrželovou natí a se zeleninovým salátem.

Kuskusový nákyp je po zapečení tužší konzistence a je možné jej krájet. Zapékaná jídla patří mezi oblíbené pokrmy a často nevyžadují kombinaci s přílohou nebo bílkovinným doplňkem, jsou proto vhodná k jednoduché a rychlé přípravě oběda.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 5899
Datum: 16. 10. 2010