Zeleninový kastrůlek | Prameny zdraví

Zeleninový kastrůlek

voda 2 š, brambory 6 velkých nakrájených na menší kostičky, mrkev 3 menší nakrájené na půlkolečka, cukety žluté 2 ks nastrouhané na struhadle (slzičky), zelená cibulka 3 ks nakrájené, zeleninový bujón 1 ks, kurkuma 1/3 čl, paprika mletá 1/3 čl, drcený kmín 1/2 čl, olivový olej 2 pl

Zeleninový kastrůlek

Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Do vody ochucené zeleninovým bujónem dáme brambory a mrkev. Po 10 minutách varu pod pokličkou přidáme nastrouhanou cuketu a ochutíme. Pomalým varem dusíme, až je zelenina měkká, podle potřeby dosolíme. Na závěr pokapeme olivovým olejem. Podáváme jako lehké hlavní jídlo s chlebem, které zároveň nahrazuje polévku.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 3 954 Datum: 18. 11. 2010