Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Zelenina v bešamelu

brokolice 350 g, mrkev – baby karotka 350 g, květák 350 g, voda 10 š, solčanka 4 čl, hladká mouka 4 pl, sójové mléko 4 š, vývar ze zeleniny podle potřeby (přilévat až do požadované omáčkovité konzistence), shoyou – sójová omáčka 2 pl, rostlinné máslo 1 pl, sůl na ochucení
|
Typ článku: Recepty

Opracovanou a na vhodné kousky nakrájenou zeleninu vaříme ve vodě s würzlem asi 15 minut. Potom ji scedíme. Mouku osmahneme na sucho a po chvíli zalijeme studeným sójovým mlékem. Pečlivě rozšleháme, přidáme Miso pastu a necháme zavařit. Postupně přimícháváme vývar ze zeleniny až do požadované omáčkovité konzistence. Za občasného míchání vaříme na pomalém ohni asi 20 minut.

Dosolíme (nebo jinak dochutíme), zamícháme rostlinné máslo a při podávání omáčkou přelijeme teplou uvařenou zeleninu. Podáváme s celozrnnými těstovinami, knedlíkem nebo bramborami.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 4389
Datum: 6. 11. 2010