Zelená krémová polévka | Prameny zdraví

Zelená krémová polévka

1 menší brokolice anebo 1 šálek zeleného hrášku anebo 1 šálek nasekaného špenátu, 1 větší brambor, nakrájený na kostky, 1 menší cibule nadrobno nakrájená, 1 čaj. lžička oleje, 3 šálky vody

Zelená krémová polévka

Rubrika: Polévky | Typ článku: Recepty

Do hrnce dáme olej, na kterém opečeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme brambor, vodu a vaříme, dokud brambor nezměkne. Přidáme brokolici (špenát anebo hrášek), zalijeme potřebným množstvím vody a přikryté vaříme přibližně 10 minut.

Odstavíme polévku z ohně a rozmixujeme ručním mixérem na hladký krém. Můžeme zjemnit lžičkou sójové smetany na vaření.

Toto je příklad zdravé krémové polévky. Žádná tučná smetana, žádná bílá mouka. Pokud byste se ale rozhodli zahustit polévku ovesnými vločkami anebo naturální rýží, určitě neuděláte chybu. Vitaminovým bombám s množstvím ochranných fytochemikálií určitě dejte zelenou.

Z knihy Igora Bukovského, Kataríny Mrázové a Alexandry Frolkovičové Hneď to bude, anjelik.

Počet přečtení: 4 267 Datum: 19. 12. 2014