Zapékaná zelenina | Prameny zdraví

Zapékaná zelenina

6 brambor nakrájených na kolečka, 1 velká cibule, nakrájená na kolečka, 2 mrkve, nakrájené na kolečka, 1 zelená paprika, nakrájená na proužky, 1 cuketa, nakrájená na kolečka, 1 šálek kukuřice (mražené nebo čerstvé), 1 šálek zeleného hrášku (mraženého nebo čerstvého)

Zapékaná zelenina

Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Další druhy zeleniny (možno vynechat): brokolice, houby, zelené fazolky atd.

Omáčka: 3 šálky rajčatového protlaku, 1/4 šálku sójové omáčky tamari, 1 čl mletého tymiánu, 1 čl hořčičného semínka, 1 čl bazalky, 2 čl mletého chilli koření, 1/2 čl skořice, 1/8 čl dobromyslu (oregana), 1/8 čl šalvěje, 2 pl sušené petržele

Pokládejte jednotlivé druhy zeleniny do velkého kastrolu v daném pořadí. Použijte případně podle své chuti i další druhy zeleniny. Smíchejte všechny ingredience tvořící omáčku a nalijte ji na zeleninu. Pečte pod pokličkou asi 1 1/2 hodiny v troubě vyhřáté na 180 stupňů.

Podle vašich představ můžete použít i další druhy zeleniny. Toto jídlo si snadno připravíte předem, necháte je v troubě a pak podáváte i větší společnosti. Servírujte s nějakou celozrnnou obilovinou nebo chlebem a zeleným salátem.

Počet přečtení: 3 137 Datum: 18. 1. 2009