Zapečený lilek | Prameny zdraví

Zapečený lilek

2 střední anebo 3 menší lilky, 1/2 šálku kukuřičné mouky, 1/4 čl česnekového prášku (granulovaného česneku), 1 velká cibule, nakrájená na kolečka, 1 velká zelená paprika, nakrájená na kolečka, 1 nádobka s nakrájenou naloženou červenou paprikou, 4 šálky rajčatového protlaku, 1 čl bazalky, 1/2 čl dobromyslu (oregana)

Zapečený lilek

Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Lilek nakrájejte na proužky o tloušťce 1 cm. Smíchejte kukuřičnou mouku s česnekovým práškem a namáčejte do této směsi proužky lilku tak, aby byly obě strany lilku dobře pokryty. Proužky klaďte na plech na pečení (22×30 cm),. Pečte 10 minut při 200 stupních.

Mezitím si připravte cibuli, zelenou papriku a červenou papriku. Smíchejte rajčatový protlak, bazalku a dobromysl. Na upečené proužky lilku klaďte kolečka cibule a papriky a celé to pak posypte nakrájenou červenou paprikou. Zeleninu zalijte směsí rajčatového protlaku a koření. Pečte odkryté 45 minut při teplotě 190 stupňů.

Tento pokrm můžete připravit i v menší formě na pečení. V tom případě vytvořte vrstvy dvě: první bude tvořit lilek, cibule, paprika a omáčka a v druhé vrstvě to celé zopakujte.

Počet přečtení: 3 952 Datum: 18. 1. 2009