Namáčená rýže (natural) hodnotnější
Levnou a jednoduchou metodou, jak zvýšit výživovou hodnotu (neloupané) rýže, může být její namáčení do vody. Vědci namáčeli rýži …
Levnou a jednoduchou metodou, jak zvýšit výživovou hodnotu (neloupané) rýže, může být její namáčení do vody. Vědci namáčeli rýži …
Máslo nebo margarín? Tato otázka trápí některé konzumenty jedlých tuků, kterým bylo nejprve řečeno, že odpovědí je margarín, ale …
Obilné zrno je uzavřeno v těžko poživatelné slupce. Aby bylo toto zrno možno jíst, tak již od nepaměti člověk používal různých …
Testování osmnácti ve Velké Británii populárních obilných tyčinek ukázalo, že všechny obsahovaly velká množství nasycených tuků …
Ovoce a zelenina mají téměř zcela stejné přednosti jako obiloviny, resp. zrniny. Neobsahují cholesterol. Obsahují minimum …
Když se škrobnaté potraviny tepelně upravují až do temně hnědé barvy, dochází ke tvorbě akrylamidu.
Definovat stravu, která zabraňuje vzniku chorob, je o mnoho jednodušší, než si možná myslíte. Protože na celém světě existují …
Bývávalo, že jídlo na našem stole bylo tím, čím bylo. Rajče bylo rajčetem - přirozeně vyrostlým produktem semene, půdy, slunce a …