Velká a oblíbená dýně
Dýně, která je ve Spojených státech tradičním svátečním jídlem, je vynikajícím zdrojem vitamínu A, draslíku a vlákniny, současně obsahuje málo tuku a není kaloricky příliš vydatná. Dýňová semena obsahují značné množství vlákniny a polynenasycených tuků - které prospívají zdraví.
Rubrika: Vitamíny a minerály
| Typ článku: Poradna výživy
Dr. Jo Ann Carsonová, registrovaná dietetička při UT Southwestern Medical Center, uvádí: „Jeden šálek konzervovaná dýně obsahuje více živin než čerstvě uvařená dýně, což je hlavně výsledkem částečného odstranění vody." Jeden šálek obsahuje pouze 83 kalorií, ale sedm gramů vlákniny a asi dvojnásobek doporučeného denního množství vitaminu A.
Dýni můžeme podusit společně se zelenými fazolkami a získat tak barevně přitažlivé a chutné vegetariánské jídlo, můžeme ji upéct anebo přidávat do lívanců anebo koláčů.
Southwestern News
Počet přečtení: 3470
Datum: 3. 3. 2011