Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Velká a oblíbená dýně

Dýně, která je ve Spojených státech tradičním svátečním jídlem, je vynikajícím zdrojem vitamínu A, draslíku a vlákniny, současně obsahuje málo tuku a není kaloricky příliš vydatná. Dýňová semena obsahují značné množství vlákniny a polynenasycených tuků - které prospívají zdraví.
|
Typ článku: Poradna výživy

Dr. Jo Ann Carsonová, registrovaná dietetička při UT Southwestern Medical Center, uvádí: „Jeden šálek konzervovaná dýně obsahuje více živin než čerstvě uvařená dýně, což je hlavně výsledkem částečného odstranění vody." Jeden šálek obsahuje pouze 83 kalorií, ale sedm gramů vlákniny a asi dvojnásobek doporučeného denního množství vitaminu A.

Dýni můžeme podusit společně se zelenými fazolkami a získat tak barevně přitažlivé a chutné vegetariánské jídlo, můžeme ji upéct anebo přidávat do lívanců anebo koláčů.

Southwestern News

Počet přečtení: 3470
Datum: 3. 3. 2011