Recepty

Špaldové kernoto
cibule 1 ks, olej slunečnicový 1 pl, solčanka 1 čl, sůl 1/3 čl, špaldové kernoto 1,5 š (1 š = 1,4 dl), voda 4 š, česnek 2–3...Rubrika: Moučná jídla, kaše, těstoviny - slané | Typ článku: Recepty
Špaldové kernoto (krupoto) s tykví
olej slunečnicový 1 pl, cibule větší 1 ks, kopr sušený 2 čl, tykev nastrouhaná 500 g, kečup (rajčatový protlak) 2–3 pl...Rubrika: Moučná jídla, kaše, těstoviny - slané | Typ článku: Recepty
Špaldovo – žitná pizza se zeleninou a olivami
Těsto: 150 g mouky špaldové celozrnné, 70 g mouky žitné celozrnné (obě jemně mleté), 120 ml vody, 1 ½ čl mořské soli, 2 pl...Rubrika: Moučná jídla, kaše, těstoviny - slané | Typ článku: Recepty
Špaldovo – žitná pizza se zeleninou a olivami
Těsto: 150 g mouky špaldové celozrnné, 70 g mouky žitné celozrnné (obě jemně mleté), 120 ml vody, 1 ½ čl mořské soli, 2 pl...Rubrika: Moučná jídla, kaše, těstoviny - slané | Typ článku: Recepty
Špaldovo-banánový chléb
Tento chléb má vysokou výživnou hodnotu a výbornou nasládlou chuť. Po upečení je vlhčí než běžný chléb, nesmí však být...Rubrika: Chléb, pečivo, placky | Typ článku: Recepty
Špaldový chlebík s jablky
Kvásek: voda 1 š, sušené droždí 1 1/3 čl, sůl špetka, cukr 1 čl, mouka 1 pl. Suroviny zlehka promícháme a necháme na teplém...Rubrika: Chléb, pečivo, placky | Typ článku: Recepty
Špaldový koláč s kukuřičným krémem
Koláč ze špaldové mouky určitě není náhradou piškotového těsta, tudíž musíme počítat s tím, že těsto bude malinko...Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty
Špaldový koláč s kukuřičným krémem
špaldová mouka celozrnná 15 pl, karobový prášek 4 pl, kokos strouhaný 4 pl, lněné semínko 3 pl, rozinky 1/2 š (1 š = 1,4 dl)...Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty
Špaldový salát
200 g špaldy, jablka podle chuti. rozinky podle chutiŠpaldu propláchneme a namočíme alespoň na den do studené vody. Můžeme nechat i...Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: Recepty
Špaldový salát
200 g špaldy propláchneme a namočíme alespoň na den do studené vody. Můžeme nechat i déle, ale je třeba vodu měnit za čerstvou....Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty