Těstovinový salát se slunečnicovo-balzamikovým pestem | Prameny zdraví

Těstovinový salát se slunečnicovo-balzamikovým pestem

150 g neuvařených těstovin, 150 g červené papriky, 50 g žluté papriky, 100 g černých oliv, 50 g červené cibule, 50 g zelených fazolek, slunečnice na posypání

Těstovinový salát se slunečnicovo-balzamikovým pestem

Rubrika: Saláty | Typ článku: Recepty

Pesto: 50 g červené papriky, 50 g slunečnice, 30 g bazalky (půl svazku), 6 lžic olivového oleje, sůl

Nejdříve připravíme pesto: Papriku společně se slunečnicí pečte v troubě 15 minut. Po vychladnutí rozmixujte spolu s bazalkou a olivovým olejem, dochuťte solí.

Uvařené těstoviny vložte do mísy, přidejte na plátky nakrájenou papriku a cibuli, spařené fazolky, olivy a zalijte pestem. Důkladně promíchejte a servírujte posypané slunečnicovými semínky, která můžete opražit. Dle potřeby můžete dochutit solí nebo bylinkami.

Dobrou chuť přeje Petr Klíma, kuchař Country Life

Počet přečtení: 2 866 Datum: 12. 4. 2013