Grahamová mouka a její historie
Grahamová mouka je druhem celozrnné mouky. Je pojmenována po Sylvester Grahamovi, který patřil k významným šiřitelům myšlenek …
Grahamová mouka je druhem celozrnné mouky. Je pojmenována po Sylvester Grahamovi, který patřil k významným šiřitelům myšlenek …
Z průzkumu mezi profesionálními kuchaři, provedeného britskou agenturou Kadence Int., vyplývá, že podpora místních producentů je …
V 80. letech minulého století se začaly objevovat kontroverzní polemiky ohledně negativních neurologických účinků aspartamu. …
Co stojí za zdravotními přínosy stravy ve středomořském stylu? Byl zveřejněn rozbor zdravotních účinků této stravy a …
Nedávné studie ukázaly, že výrazné přizpůsobení jídelníčku středomořské stravě je spojeno s výrazným snížením rizika úmrtí, …
Jednoho letního odpoledne jsem seděl na stoličce u pultu v kuchyni penzionu They Parikosové na řeckém ostrově Ikaria. Během …
Středomořská strava je v dnešní době oblíbeným tématem jak v lékařské literatuře, tak v laických médiích. Pouze za poslední rok …
Jídelna Ministerstva se zapojila do programu Skutečně zdravá jídelna a v říjnu 2017 splnila náročná kritéria na bronzové úrovni.
V návodech, jak přimět děti (každého věku), aby jedly zeleninu, se uvádí, že ji máme nakrájet na kolečka, proužky nebo hvězdičky – …
Potravinářský průmysl utrácí za reklamu miliardy. Např. částka, vynaložená na zavedení jednoho druhu čokoládové tyčinky na trh, se …