Strava
Každých deset dnů nový začátek
Průměrná délka života buňky chuťových pohárků je jen asi 250 hodin. To znamená, že každý z našich chuťových pohárků je...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyCukr návykovější než kokain?
V posledních letech došlo k exponenciálnímu nárůstu počtu vědeckých článků o závislosti na potravinách. Podnítila jej studie...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyKteré jsou nejlepší zdroje vlákniny?
Americká lékařská asociace zveřejnila shrnutí potravin bohatých na vlákninu, které uvádí celou řadu nerafinovaných rostlinných...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyVysoký glykemický index
Když podáte lidem dva druhy jídel, které jsou stejné, co se týká kalorií, výživové hodnoty a chuti, ale jedno má vysokou...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyEfekt svatozáře
Když lidé dostanou energeticky úsporné pračky, mají tendenci začít víc prát, a tím anulovat úspory energie. Podobně může...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyProtizánětlivé účinky ovoce a zeleniny
I když všechny potraviny rostlinného původu mohou mít protizánětlivé účinky, některé rostliny jsou účinnější než jiné.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyŽeny, pozor na rtuť – v potravě!
Hlavním zdrojem rtuti v potravě jsou ryby a mořské plody.Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživyFazole za všechny peníze
Sójové boby jsou vnímány jako zdravá potravina, která chrání své pravidelné konzumenty před srdečními chorobami. Ale je sója...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: StudieMikrobiální já o hladu?
Zajímavá studie dokázala, že když jíte zrno nezpracované (i když všechno důkladně žvýkáte), kousky celých semen a zrn...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: StudiePozor na kyseliny!
Důvodem, proč jsou živočišné bílkoviny škodlivé pro funkčnost ledvin, je to, že obecně vytvářejí více kyselin. Mívají...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy