Strava | Prameny zdraví

Strava

Prospěšné účinky veganské stravy

Existují poznatky o prospěšných účincích veganské stravy? – Během posledních dvou desetiletí došlo k obrovskému nárůstu počtu …

Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Články

Arašídů se nemusíte bát

Věd­ci z Harvardovy univerzity se v Nurses‘ Health Study ptali účastnic na jejich obvyklou konzumaci arašídového másla.

Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Studie

Okořeňte si život

Vědci srovnávali působení kuřecí­ho masa – jednou bez koření a jednou se směsí devíti bylinek a koření. Použili bylinky a koření, …

Rubrika: Bylinky | Typ článku: Poradna výživy

Efekt druhého jídla

Čočka je drobnozrnným druhem luštěnin. Slávu získala v roce 1982, kdy byl objeven „čočkový efekt“ neboli schopnost čočky ztlumit …

Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Poradna výživy

Luštěniny v konzervách

Luštěniny v konzervách jsou pohodlné, ale mají stejný obsah živin jako ty, které si uvaříme doma?

Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Poradna výživy

Jak se zbavit pesticidů?

Pokud opláchneme ovoce nebo zeleninu pod tekoucí vodou, odstraníme tím asi polovinu zbytkových pesticidů. A co zbytek?

Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy

Zmražené vs. čerstvé ovoce

Má zmražené ovoce stejný obsah nutrientů jako čerstvé? Studie věnované třešním a višním, brusinkám a jahodám naznačují, že většina …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Poradna výživy

Řecké seno pískavice

Co má tohle koření společného se senem? Tato rostlina se skutečně pěstuje i jako pícní rostlina. V kuchyni však používáme …

Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie

I málo masa škodí…

Aby se ukázalo, jaký efekt má na nemocnost konzumace masa, vědci studovali bývalé vegetariány.

Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Studie

Chcete ušetřit na vaření? Tady jsou tři jednoduché tipy!

Patříte mezi vášnivé milovníky vaření, ale zároveň neradi utrácíte? Ušetřit v kuchyni můžete hned několika způsoby. Zavedení …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Články
1 2 3 4 5112