Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Strava

BIO potraviny nejsou BIO

Nápis přírodní nebo ještě lépe bio. Takto láká na své zboží zákazníky mnoho výrobců potravin, kterým však chybí...Rubrika: BIO | Typ článku: Články

AHA: Sója snižuje cholesterol

Americká kardiologická společnost (AHA) uvedla, že lidé, kteří mají vysoký cholesterol, by měli denně konzumovat 25 až 50 gramů...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Studie

Ministři podpořili akční plán EK na propagaci biopotravin

Ministři zemědělství 25 členů Evropské unie dnes v Lucemburku podpořili akční plán Evropské komise na propagaci biopotravin....Rubrika: BIO | Typ článku: Články

Biopotraviny zařazuje do jídelníčku pětina občanů

Každý pátý Čech je zvyklý obohatit svůj jídelníček o biopotraviny. Zbývající čtyři pětiny obyvatelstva ale tyto potraviny do...Rubrika: BIO | Typ článku: Články

Biopotraviny a zelenina - zkušenosti pěstitele

Petr Weidenthaler začal s pěstováním biozeleniny před jedenácti lety. Dnes jeho zahradnictví "Luční Údolí" ve Velehradu prodává...Rubrika: BIO | Typ článku: Články

Češi přicházejí na chuť BIO potravinám

Při nákupu potravin už není v poslední době vždy rozhodující cena. Češi rok od roku více sahají po dražším zboží, které...Rubrika: BIO | Typ článku: Články

Vlákninou proti tuku

Muži, kteří denně zkonzumují dvě misky obilovin s vysokým obsahem vlákniny, nejen že tak zvýší svou spotřebu vlákniny v...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Zájem o BIO potraviny stoupá

Domácí spotřebitelé mají stále větší zájem o biopotraviny. Jejich prodej v posledních třech letech rostl asi o 25 až 30 procent...Rubrika: BIO | Typ článku: Články

Komise EU představila akční plán propagace biopotravin

Evropská komise dnes v Bruselu představila akční plán propagace biologického zemědělství. Jednadvacet opatření, mezi nimiž je...Rubrika: BIO | Typ článku: Články

Producenti banánů se radují

Mezinárodní banánová společnost uvedla, že FDA (organizace, která monitoruje zdravotní souvislosti) schválila pro banány...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie