Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Špenát s rajčaty na indický způsob

500 g čerstvého špenátu, 450 g nesolených krájených rajčat včetně šťávy z konzervy, 250-350 g bílých žampionů, nakrájených na plátky, 1 ½ čl nastrouhaného čerstvého zázvoru, 1 čl mletého koriandru, ¼ čl kurkumy, ¼ čl mletého kmínu, ¼ čl červených paprikových vloček, 1 pl bílé miso pasty
|
Typ článku: Recepty

Poduste doměkka špenát, asi 3-5 minut, a pak ho dobře vyždímejte a odložte stranou. Z konzervy vyjměte rajčata a dejte je zatím také stranou. Špenát rozmixujte v mixéru nebo robotu a také odložte stranou.

Šťávu z rajčatové konzervy nalijte do velkého kastrolu a ohřejte ji na střední teplotu. Přidejte žampiony, zázvor, koriandr, kurkumu, kmín a paprikové vločky a za stálého míchání směs 1 minutu povařte. Pak vmíchejte odložená rajčata a miso pastu a vařte 3 minuty. Potom do směsi zamíchejte špenátové pyré. Vařte dále, až pokrm bude horký a bude mít stejnoměrnou konzistenci.

Tento jednoduchý recept překypuje chutěmi. Výborně jde dohromady s quionoou, s hnědou, červenou a černou rýží, a dokonce i s další zeleninou.

Recept pochází z Kuchařky Jak nezemřít, jejímiž autory jsou Michael Greger, Gene Stone a Robin Robertsonová. Knihu vydalo nakladatelství Noxi.

Počet přečtení: 430
Datum: 2. 12. 2022