Salát z pečeného celeru v uzené paprice | Prameny zdraví

Salát z pečeného celeru v uzené paprice

Je to už dávno, co jsem tento recept poprvé ochutnal, tehdy jsem ještě působil v Anglii. Nechtělo se mi ani věřit, že něco může být tak dobré, a zprvu jsem ani nepoznal, že se jedná o celer. Myslím, že tento salát bude tedy chutnat i těm, kteří celer jinak příliš nemusejí.

Salát z pečeného celeru v uzené paprice

Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

2 menší bulvové celery, 1 lžička soli, 2 lžíce uzené papriky, 5 lžic slunečnicového oleje, 400 g sójového jogurtu Sojade, 1 stroužek česneku, ½ lžičky mletého pepře, hrst čerstvé pažitky

Troubu předehřejeme na 180OC. Celer oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a poté na hrubší plátky. Osolíme, posypeme uzenou paprikou a spolu s olejem zamícháme. Vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut do poloměkka. Během pečení celer jednou promícháme.

Upečený celer necháme vychladnout a vsypeme do větší mísy. Přidáme jogurt, utřený česnek, najemno nakrájenou pažitku, pepř, ještě jednou osolíme a promícháme. Na talíři opět posypeme zbylou pažitkou.

Recept pochází z Luštěninové kuchařky Petra Klímy. Knihu právě vydalo nakladatelství SmartPress.

Počet přečtení: 257 Datum: 30. 9. 2022