Rýže natural | Prameny zdraví

Rýže natural

rýže natural 2 š (1 š = 2 dl), sůl 1 čl, cibule 1 menší, bobkový list 1–2 ks, olej slunečnicový 2 pl, voda 4 š

Rýže natural

Rubrika: Přílohy z obilnin | Typ článku: Recepty

Rýži propereme v horké vodě a necháme na sítku usušit. Potom ji na pánvi na sucho opražíme, až je rýže horká. Zalijeme vařící vodou, osolíme, přidáme oloupanou celou cibuli, olej a bobkový list a pod pokličkou dusíme na mírnějším plameni asi 40 minut. Po chvíli stání pod pokličkou ji opatrně rozmícháme vidličkou. Rýže musí být sypká a měkká.

Po podušení nebo uvaření používáme jako přílohu nebo jako výchozí polotovar pro přípravu pomazánek, sekaných, karbanátků, rizot apod.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 3 765 Datum: 6. 1. 2010