Rýže natural | Prameny zdraví

Rýže natural

1 šálek rýže natural, 2 šálky vody

Rýže natural

Rubrika: Přílohy z obilnin | Typ článku: Recepty

Rýži a vodu dejte do hrnce s dobře těsnící pokličkou. Přiveďte k varu, snižte teplotu, dejte pod pokličku a vařte na mírném plameni 45 minut.

Nemíchejte, ať není rýže lepivá. Pokuste se nekontrolovat rýži během vaření, bude pak nadýchanější. Po 45 minutách by měla být všechna voda vstřebána (pokud tomu tak není, pokračujte ve vaření ještě dalších asi 15 minut). Odstavte hrnec z plotny, nechte jej přikrytý pokličkou a rýži v něm ponechte před podáváním 15 minut odpočinout.

Rýže natural bude nadýchanější, když ji necháte po uvaření nejméně 15 minut stát. (Klidně i déle, bude pak kypřejší.) Během vaření ji nemíchejte.

Počet přečtení: 5 298 Datum: 18. 1. 2009