Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Růžičková kapusta zapečená s polentou

3 š malých hlaviček růžičkové kapusty, 2 š vody, 2 čl solčanky
|
Typ článku: Recepty

Kapustu vaříme v ochucené vodě (2 čl solčanky) asi 10 minut, potom ji necháme vychladnout, hlavičky kapusty rozpůlíme a vývar dáme stranou.

1/2 š vody, 1/2 pl rostlinného tuku, 3/4 š nakrájené cibule

Na vodě s trochou rostlinného másla podusíme cibuli (vodu necháme téměř odpařit).

olej na vymaštění plechu, 1/2 dávky základní polenty, 1 š vývaru z kapusty, 2 pl sušeného sójového mléka, 1 vrchovatá pl maizeny, 1/2 čl soli, 1 pl nasekané petrželové natě

Olejem vymastíme plech (nebo lépe chlebovou formu), větší části polenty nařežeme na tenčí pásky tak, abychom s nimi pokryli celý spodek formy. Na polentu poklademe uvařenou kapustu promíchanou s udušenou cibulí a na povrch opět naklademe (šikmo) zbývající pásky polenty. Dáme zapéct do rozpálené trouby asi na 15 minut. Vývar z kapusty smícháme se sójovým mlékem, maizenou, solí a petrželovou natí. Obsah formy rovnoměrně zalijeme a pečeme dalších 15 minut. Potom vyjmeme, necháme ještě chvíli stát – a můžeme servírovat.

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 2373
Datum: 25. 1. 2009