Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Růžičková kapusta v těstíčku

20-24 menších hlávek růžičkové kapusty, 2 š vody, 2 čl solčanky, 1/2 čl soli
|
Typ článku: Recepty

V ochucené vodě povaříme kapustu (8-10 minut) a necháme vychladnout. Vývar dáme stranou.

Těstíčko: 1 vrchovatá pl lněného semínka, 5 pl teplého sójového mléka, 1 š kapustového vývaru, 3 pl polohrubé mouky (podle potřeby i více), 2 pl celozrnné mouky, 1/2 čl soli, 3-4 stroužky utřeného česneku, mouka na obalování

Do sójového mléka namočíme na 15 minut lněné semínko. Potom smícháme s ostatními surovinami – vznikne hustější těstíčko. Uvařenou kapustu obalíme v mouce a v těstíčku a vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme po obou stranách do světlehněda až hněda.

Podobně můžeme připravit smaženou kedlubnu nebo kedlubnu v těstíčku (předem povařená a nakrájená na plátky).

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 3144
Datum: 25. 1. 2009