Růžičková kapusta s kapií na másle | Prameny zdraví

Růžičková kapusta s kapií na másle

1 větší cibule, 2 pl rostlinného tuku, 24 hlaviček růžičkové kapusty, 2 čl solčanky, 1/2 čl soli, 1/2 červené kapie

Růžičková kapusta s kapií na másle

Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Růžičkovou kapustu uvaříme v osolené vodě se solčankou a uvařené hlavičky rozpůlíme. Na rostlinném tuku podusíme cibuli, přidáme na tenké proužky nakrájenou kapii, orestujeme a přidáme rozpůlené hlavičky kapusty. Ochutíme a chvíli společně dusíme. Můžeme podávat jako hlavní jídlo nebo jako přílohu k bílkovinnému hlavnímu jídlu.

Růžičkovou kapustu můžeme připravit i s rajčaty a paprikou na cibulce.

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 3 155 Datum: 25. 1. 2009