Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Rolnický koláč

Vrchní vrstva: 4 střední brambory, uvařené a šťouchané (se čtvrt šálku vody, ne s mlékem nebo máslem) – výsledkem jsou tři šálky šťouchaných bramborOmáčka: 2 šálky hnědé omáčky, houbové omáčky anebo nějaké jiné omáčky (např. rajské)
|
Typ článku: Recepty

Náplň: 1 cibule, nahrubo nakrájená, 3 mrkve, nakrájené na tenká kolečka, 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky, 200 g brokolice, rozkrájené na stonek a růžičky, 100 g zelených fazolek, nakrájených na kousky o délce 2 cm, 1 špenát, natrhaný na kousky velikosti sousta

Zeleninu (s výjimkou špenátu) duste, dokud nebude křehká a měkká (asi 15 minut). Pak ji odstavte, zamíchejte do ní špenát a 2 šálky omáčky. Tuto náplň nanášejte lžící na pečící plech o rozměrech 22×30 cm. Svrchu rozprostřete šťouchané brambory. Posypte malým množstvím papriky. Pečte 30 minut při 180 stupních.

Můžete přidat i 200 g růžičkové kapusty. Do náplně použijte své oblíbené druhy zeleniny, nakrájené na kousky velikosti sousta. Potřebujete asi 8 šálků nakrájené zeleniny. Pokud si ji budete připravovat předem, prodlužte dobu zapékání o 15 minut. Můžete použít i zeleninu, která vám zbyla z dřívějška, a přidat ji k dalším druhům podušené zeleniny. Je možné použít i mraženou zeleninu. Hodí se kukuřice a hrášek.

Počet přečtení: 2327
Datum: 18. 1. 2009