Recepty | Prameny zdraví

Recepty

Salát z pečeného celeru v uzené paprice

Je to už dávno, co jsem tento recept poprvé ochutnal, tehdy jsem ještě působil v Anglii. Nechtělo se mi ani věřit, že něco může …

Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Čočkové chilli

Od té doby, co jsem začal vařit luštěninové chilli, už jiné nedělám. V tomto receptu jsem použil klasickou zelenou čočku, můžete …

Rubrika: Luštěninová jídla | Typ článku: Recepty

Cizrnová polévka s estragonem, rajčaty a olivami

Opět tu máme můj oblíbený estragon, s luštěninami jde výborně dohromady, a to nejen v polévkách, ale i v salátech. Často ho …

Rubrika: Polévky | Typ článku: Recepty

Fazolovo-kapustové casserole

Tato vroucí směs s výživnými máslovými fazolemi, cibulí, rajčaty a kapustou, plus s kousky avokáda přidanými na závěr bude pro vás …

Rubrika: Luštěninová jídla | Typ článku: Recepty

Pečená zeleninová pizza

Možná si myslíte, že pizzu na veganském jídelníčku nenajdete, ale není to pravda. Tato verze je stejně chutná a díky pečené …

Celer s fazolemi v koprové omáčce

150 g velkých bílých fazolí, 500 g celeru, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 střední cibule, 1 lžíce zeleninového bujonu, 1 lžička …

Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Španělská čočková polévka s pečenou paprikou

120 g neloupané červené čočky (hodí se i tmavozelená francouzská), 2 dlouhé španělské červené papriky, řepkový olej, 1 lžička …

Rubrika: Polévky | Typ článku: Recepty

Dýňový salát s čočkou a mangoldem

60 g černé čočky Beluga, ½ malé dýně Hokkaidó (asi 400 g), 1 lžička sušených provensálských bylin, mořská sůl, ½ svazku žlutého …

Rubrika: Saláty | Typ článku: Recepty

Hruškový koláč s mandlemi

Na těsto: 100 g kokosového tuku, 180 g špaldové mouky, 50 g mletých mandlí, 6 lžic vlažné vody, špetka soli

Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty

Brokolicové bruschetty s červeným humusem

Brokolicové bruschetty s červeným humusem

Rubrika: Luštěninová jídla | Typ článku: Recepty
1 2 3 4 5129