Recepty

Rychlý jablkový koláč (1 plech)
2 š polohrubé mouky, 2 š hladké mouky, 2 1/2 š celozrnné žitné mouky, 1 prášek do pečiva, 300 g rostlinného tuku Hera, 1 š...Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty
Banánová zmrzlina
2 větší zralé banányRubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty
Oříšková zmrzlina
2 větší zralé banány (nakrájené zmrazíme a rozmixujeme na krém), 1 1/2 pl lískových oříšků nasucho opražených a pomletýchRubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty
Broskvová zmrzlina
1 1/2 zralého banánu, 1 vypeckovaná broskev, 1 čl meduRubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty
Tepelná úprava zeleniny
Přirozená, přírodní strava je zajímavá mimo jiné i barevnými kreacemi, které můžeme – zejména díky zelenině – na talíři...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty
Napařování zeleniny (neboli vaření v páře)
Do hrnce vlijeme trochu vody a vložíme do něj napařovací síto, na kterém je nakrájená zelenina. Síto používáme zásadně...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty
Blanšírování zeleniny
Jde o velmi krátké vaření. Nakrájenou zeleninu vhodíme do vařící osolené vody a vaříme 30 vteřin až tři minuty. Pak vodu...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty
Vaření zeleniny
Do hrnce vložíme zeleninu, přidáme špetku soli, zalijeme vodou a uvedeme do varu. Vaříme 5 až 20 minut. Ze zeleniny se uvolní...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty
Dušení zeleniny
Dusit můžeme zeleninu na oleji, na vodě nebo na oleji a vodě najednou. Zeleninu nakrájíme na malé kousky (nastrouháme). V hrnci...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty
Pečení zeleniny
Zeleninu můžeme péci s olejem, na sucho nebo zabalenou v alobalu. Zeleninu nakrájíme na plátky, které potřeme sezamovým olejem....Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty