Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Rajčatová náplň

2 pol. lžíce oleje, 2 ks cibule, 1 ks rajčatového protlaku (100 g), 4 ks sterilovaných rajčat loupaných, nakrájet na malé kostičky, ½ čaj. lžičky bazalky, ½ čaj. lžičky provensálského koření, 2 čaj. lžičky lahůdkového droždí, ½ čaj. lžičky solčanky, 1 pol. lžíce bramborového škrobu, studená voda (vypláchnout konzervu od protlaku), 2 stroužky česneku, sůl (podle potřeby), ¼ ks uzeného tofu, sójová smetana (podle potřeby)
|
Typ článku: Recepty

Nakrájenou cibuli podusíme na oleji, přidáme rajčatový protlak a chvíli dusíme. Pak přidáme nakrájená rajčata, droždí, bylinky a po chvilce dušení zasypeme bramborovým škrobem, zamícháme a ihned zalijeme vodou. Po probublání (asi 2-3 minuty) na velmi mírném plameni přidáme rozmačkaný česnek.

Připravenou rajčatovou směs zatepla rozprostřeme na vrstvu polenty a uhladíme. Navrch rovnoměrně najemno nastrouháme uzené tofu a přelijeme sójovou smetanou. Pak můžeme z výšky posypat drcenou bazalkou a dáme zapéct na cca 15 minut do vyhřáté trouby. Polentu krájíme po částečném zchladnutí.

Z kuchařky Romana Uhrina 77 inspirací pro zdravý život. Vydal Vyšehrad společně s Prameny zdraví.

Počet přečtení: 1708
Datum: 25. 5. 2018