Pohankové bochánky | Prameny zdraví

Pohankové bochánky

200 g CZ pšeničné mouky, 100 g pohankové mouky, 100 g hladké mouky, 250 ml vody, 1 pl olivového oleje, sůl, 1/2 l drceného kmínu, 20 g droždí

Pohankové bochánky

Rubrika: Chléb, pečivo, placky | Typ článku: Recepty

Ve vlažné vodě připravíme kvásek, který pak zpracujeme s ostatními surovinami na vláčné těsto. Necháme kynout asi hodinu. Na pomoučeném válu vytvarujeme bochánky, které klademe na vymazaný plech (ne na pečící papír, beznadějně se přilepí!). Po vykynutí bochánky podélně nařízneme, potřeme vodou a posypeme pohankou. Pečeme 10-15 minut.

Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková

Počet přečtení: 4 302 Datum: 20. 4. 2010