Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Plněné plátky červené řepy

12 plátků nařezaných z očištěné větší červené řepy (nebo dvou) o síle 1 cm, 1 čl soli, 5 středně velkých brambor uvařených ve slupce, 1/2 š nakrájené cibule, 2 pl oleje, 1/3 čl mletého koriandru, 2 pl francouzského droždí, 1 čl solčanky, 1/2 čl soli, olej na vymaštění plechu a potření řepy
|
Typ článku: Recepty

Směs na obalování: 2 pl hrubé mouky, 1/2 čl jemně mleté solčanky, 1/3 čl drceného tymiánu, 1/2 čl soli

Plátky červené řepy uvaříme v osolené vodě téměř doměkka (červenou vodu můžeme použít na uvaření rýže jako přílohy k jídlu) a necháme vychladnout. Z mouky a ostatních uvedených surovin připravíme směs na obalování. Všechny plátky řepy obalíme z jedné strany a 6 z nich položíme pomoučněnou stranou na olejem vymaštěný plech.

Uvařené brambory pomačkáme a smícháme s cibulí, kterou jsme předem osmažili na oleji (během smažení přidáme francouzské droždí), ochutíme solí, solčankou a koriandrem. Touto směsí rovnoměrně pokryjeme 6 plátků řepy umístěných na plechu a přikryjeme zbylými 6 plátky, pomoučněnou stranou nahoru. Povrch plněných plátků potřeme olejem a ve vyhřáté troubě zapečeme (asi 20 minut).

Variantou mohou být plněné kedlubnové nebo celerové plátky.

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 2398
Datum: 25. 1. 2009