Plněné papriky | Prameny zdraví

Plněné papriky

8 velkých zelených paprik, zbavených stopky a semínek, 1 cibule, nakrájená na kostičky, 1/2 šálku nakrájeného řapíkatého celeru, 200 g nakrájených hub, 1/4 šálku vody, 2 šálky rajčatového protlaku (1 šálek na vrchní vrstvu), 3 šálky uvařené rýže natural, 1 čl tymiánu, 1 čl šalvěje, 1/2 čl bazalky, 1/4 čl česnekového prášku (granulovaného česneku)

Plněné papriky

Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Povařte cibuli, celer a houby asi 15 minut ve vodě, až změknou. Vmíchejte 1 šálek rajčatové šťávy, rýži a koření. Touto směsí plňte zelené papriky, zbavené stopky a semínek. Pokládejte na pečící plech. Papriky přelijte zbylým 1 šálkem rajčatového protlaku, každou trochu. Na dno plechu přilijte 1 1/2 šálku vody, abyste zabránili tomu, že papriky budou vysychat. Dejte je pod pokličku a pečte asi 45 minut při teplotě 190 stupňů, pak je odkryjte a pečte ještě dalších 15 minut.

Toto jídlo si můžete z větší části připravit předem. Uskladníte je v chladničce a vyjmete až před pečením v troubě. V takovém případě ovšem prodlužte dobu pečení o 15 minut.Pro změnu můžete místo rýže použít 1 šálek kukuřice (mražené nebo čerstvé). Pokud chcete, můžete papriky před plněním uvařit v páře. Vložte papriky zbavené stopky a semínek do napařovacího košíku, do hrnce vlijte vodu do výše asi 2 centimetrů a 5 minut vařte v páře. Poté papriky naplňte a dejte do trouby zapéct, jak je popsáno výše.

Počet přečtení: 3 147 Datum: 18. 1. 2009