Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Pikantní zeleninový guláš

2 nakrájené cibule, 2 stroužky utřeného česneku, 2 brambory, nakrájené na velké kusy, 2 stonky nakrájeného řapíkatého celeru, 2 nakrájené mrkve, 2 cukety, nakrájené na velké kusy, 200 g hub, 1/2 šálku jablečné šťávy, 420 g (konzervovaných) rajčat, 2 čl chilli koření, 2 pl sójové omáčky tamari, 2 pl sušené petržele, 1/2 čl tymiánu, 3/4 čl bazalky, 1/2 čl hořčičného semínka, 1 šálek rajčatového protlaku, 1/4 čl dobromyslu (oregana), 1/4 čl římského kmínu
|
Typ článku: Recepty

V polovině šálku vody orestujte cibuli, česnek, brambory, celer a mrkev (10 minut). Přidejte jablečnou šťávu. Přikryjte pokličkou a 15 minut duste. Pak přidejte zbývající ingredience a důkladně promíchejte. Dejte pod pokličku a asi jednu hodinu vařte na mírném plameni. Občas zamíchejte. Těsně před podáváním smíchejte 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu s čtvrtinou šálku vody. Vmíchejte do omáčky a míchejte tak dlouho, až zhoustne. Podávejte s rýží nebo jinou celozrnnou obilovinou.

Můžete přidat i další druhy zeleniny. Doporučujeme třeba brokolici.

Počet přečtení: 2921
Datum: 18. 1. 2009