Pečený půlměsíc z hokkaido | Prameny zdraví

Pečený půlměsíc z hokkaido

Dýni rozříznete, zbavte ji semínek a i se slupkou nakrájejte na půlměsíčky, v nejsilnějším místě maximálně 3 cm tlusté.

Pečený půlměsíc z hokkaido

Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Připravte si potřebné množství marinády z: vody, sójové omáčky, lahůdkového droždí (tebi), lisovaného česneku, cukru, kari, oleje. Dobře promíchejte a ochutnejte. Chuť má být výrazná a dostatečně silná, mírně slaná a nasládlá.

Do této marinády namáčejte půlměsíčky dýně a klaďte na pečicí papír na plech. Pečte asi 15 minut z jedné strany, po obrácení asi 15 minut z druhé. Podávejte s bramborovou kaší.

Z knihy Romana Uhrina 77 inspirací pro zdraví. Vydalo nakladatelství Vyšehrad společně s Prameny zdraví, o. s.

Počet přečtení: 3 039 Datum: 24. 3. 2017