Pečená (grilovaná) zelenina (podle Bukovského) | Prameny zdraví

Pečená (grilovaná) zelenina (podle Bukovského)

Na plech mírně vymazaný olivovým olejem klademe různé druhy zeleniny. Lilek nebo cuketu nakrájíme na plátky a posypeme kousky česneku a majoránky nebo bazalky, rajčata nakrájíme na čtvrtky, mrkev blanšírujeme chvilku ve vařící vodě a nakrájíme na hranolky, brokolici rozebereme na růžičky, cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na kousky.

Pečená (grilovaná) zelenina (podle Bukovského)

Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Skromně posolíme a pokapeme olivovým olejem. V troubě zapékáme nebo grilujeme do změknutí.

Podáváme s chlebem, kuskusem, rýží nebo bramborem. Zeleninu můžeme použít jakoukoliv, ale rozhodně nevynechejte cibuli.

Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková

Počet přečtení: 6 934 Datum: 19. 10. 2009